Veelgestelde vragen kinderalimentatie

Is een berekening kinderalimentatie verplicht?

Nee, het is niet wettelijk verplicht om een berekening kinderalimentatie te laten maken. Je kan ook samen een bedrag vaststellen en dat vastleggen in een ouderschapsplan. Nadeel van het onderling overeenkomen is dat je vaak geen idee hebt hoeveel een kind nu echt kost. Het gaat namelijk niet alleen om het eten, drinken en kleding, maar ook om de woonlasten, gebruik van gas/water en elektra. Je kan wel zeggen dat dat niet zoveel is, maar je kijkt er vaak van op om welke bedragen het gaat.

Het NIBUD heeft berekend dat als je een kind hebt dit gemiddeld 15 % van je inkomen gebruikt, bij twee kinderen 25%, drie kinderen 29% en vier of meer kinderen 35% (bron: Nibud)

Kan ik ook meerdere berekeningen laten maken?

Ja, dat kan zeker! Houdt rekening met extra kosten van € 50 per gemaakte extra berekening.

Het kan soms handig zijn nog een berekening te laten maken. Bijvoorbeeld als je wilt weten wat er gebeurd als je een dag meer of minder gaat werken. Of als je dat mooie huis hebt gekocht. Laat het ons gerust weten en we maken de berekening graag voor je.

Hoe lang duurt het voor een berekening kinderalimentatie klaar is?

Zodra wij alle benodigde informatie hebben, is de berekening binnen drie werkdagen klaar.

Ik wil ook graag een ouderschapsplan laten maken. Kan dat?

Jazeker! Dit regelen we heel graag voor je. Via de site ouderschapsplan-maken kan je een pakket kiezen dat bij je past. Wil je een berekening alimentatie, ouderschapsplan in combinatie met een scheiding regelen? Kijk dan eens op de site Bloem Mediation.


Velden met een * zijn verplicht